Δευτέρα 10 Οκτώβριος 2005
Δευτέρα 10/10/2005 - 04:16:54
Έκδοση για εκτύπωση  Δημιουργία PDF αρχείου απο την είδηση αυτή   
Επέτειοι απελευθέρωσης Σερβίων και Κοζάνης
Συντάκτης siderman στο Τοπικά : Ειδήσεις
Απελευθέρωση της πόλης των Σερβίων από τον τουρκικό ζυγό

Την απελευθέρωση της πόλης των Σερβίων από τον τουρκικό ζυγό, εορτάζει σήμερα ο Δήμος Σερβίων. Στις 10 το πρωί θα τελεστεί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας στα "Στενά Πόρτες", όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολιτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων στον προ του Ηρώου χώρο και στη συνέχεια η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων κ. Χρήστο Μπουχουρά. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων επισήμων και στις 11:30 το πρωί θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση στην λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου από μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσκόπους και οδηγούς. Στις 12:15 το μεσημέρι θα παρουσιαστούν δημοτικοί χοροί από τμήματα του Μορφωτικού Ομίλου "Τα Κάστρα" Σερβίων.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο εορτασμού των ελευθέριων της πόλης των Σερβίων, σήμερα στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων διοργανώνεται από το Μορφωτικό Όμιλο "Τα Κάστρα" και το Δήμο Σερβίων, εκδήλωση ιστορικής μνήμης. Θα γίνει παρουσίαση αυθεντικών ιστορικών ντοκουμέντων από τον αντιπρόεδρο του Μορφωτικού και ιστορικό ερευνητή κ. Αθανάσιο Τσαρμανίδη, ενώ θα υπάρχει έκθεση αδημοσίευτου φωτογραφικού και άλλου έντυπο υλικού της εποχής.

Απελευθέρωση της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό

Την 93η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό γιορτάζει αύριο ο Δήμος Κοζάνης. Στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την φιλόλογο διευθύντρια του Ε’ Γυμνασίου κα Άννα Τάνη. Στις 11:15 το πρωί θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στην κεντρική πλατεία και στην συνέχεια κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γ. Λασσάνη από τους επισήμους. Η καθιερωμένη παρέλαση στην Παύλου Μελά θα ξεκινήσει στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι. Στη μία το μεσημέρι θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, συγκρότημα του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης.

Πηγή:www.ert.gr
Σχόλια : 2, Bookmarks:           
Λέξεις Κλειδιά : κοζάνη, kozani, Φωτογραφίες κοζάνης,ΚΟΖΑΝΙ, αποκριές, αποκριά, αποκρια, καρναβαλι, τει, Τ.Ε.Ι. , Δυτική Μακεδονία,west macedonia, ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, kozanis


Η εκδοτική ομάδα του giapraki.com δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο και τις απόψεις που μπορεί να εκφράζουν τα
μέλη του. Κάθε ένας είναι υπεύθυνος του λόγου του. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την
ομάδα συντάξης του Giapraki.com στο info@giapraki.com

Κανόνες Λειτουργίας του Forum, Πολιτική Απορρήτου
Χρόνος παραγωγής σελίδας: 0.1257 δευτερόλεπτα, 0.0722 απο το χρόνο αυτό για SQL queries. DB queries: 46.