Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2005
Τετάρτη 05/10/2005 - 05:15:13
Έκδοση για εκτύπωση  Δημιουργία PDF αρχείου απο την είδηση αυτή   
Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 5/10/05
Συντάκτης siderman στο Τοπικά : Ειδήσεις
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 23 Οκτωβρίου,στο Μεσόβουνο Κοζάνης

Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Μεσόβουνο του Δήμου Βερμίου, για τους πεσόντες της περιόδου 1941-1944, θα παραστεί στις 23 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την αποδοχή της πρόσκλησης που του απέστειλε, ο Δήμαρχος Βερμίου Σοφοκλής Σιδηρόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτ. Μακεδονίας ο Δήμαρχος Βερμίου τόνισε ότι "αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για τον Δήμο Βερμίου η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σ΄ αυτόν τον μαρτυρικό Δήμο της Εορδαίας"

Τον Δεκέμβριο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για το νέο τμήμα του Πανεπιστημίου και η Διοίκηση

Τον Δεκέμβριο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο παλιό κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα στεγαστούν οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών καθώς και η Διοίκηση του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Μασσαλάς στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, προσωρινά έχουν διαμορφωθεί δύο αίθουσες στο κτίριο Χριστοφορίδη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Πανεπιστημίου μέχρι να παραδοθεί προς χρήση το κτίριο όπου στεγάζονταν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ( περιοχή Αγίου Δημητρίου). Ο κ. Μασσαλάς τόνισε σε δηλώσεις του πως τόσο με την συμβολή του Δήμου Κοζάνης και κυρίως με την συμβολή τη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που εξασφάλισε την χρηματοδότηση για το έργο, προχωρούν ομαλά οι εργασίες στο παλιό κτίριο της Περιφέρειας.

Απάντηση της ΔΕΗ για τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

“Η ΔΕΗ καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των λιγνιτικών σταθμών της”. Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε απάντηση της ΔΕΗ σε σχέση με την έρευνα της WWF σύμφωνα με την οποία ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έρχεται πρώτος μεταξύ των 30 πιο ρυπογόνων επιχειρήσεων της Ευρώπης. Η ΔΕΗ τονίζει ότι στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικότατα έργα αύξησης του βαθμού απόδοσης και βελτίωσης της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς. Τα έργα αυτά είναι η αναβάθμιση των υφισταμένων και προσθήκη νέων ηλεκτροστατικών φίλτρων, η αναβάθμιση των πύργων ψύξης των μονάδων Ι,ΙΙ,ΙΙΙ και IV, η αναβάθμιση των στροβιλογεννητριών των μονάδων ΙΙΙ και IV και η επέκταση του συστήματος τηλεθέρμανσηςστην πόλη της Κοζάνης.

Παύση προϊσταμένου Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαϊδας

Η απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου, να παύσει από τα καθήκοντα του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαϊδας, τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη, προκάλεσε την αντίδραση των πιστών της προαναφερόμενης περιοχής. Οι λόγοι αποδίδονται στο γεγονός, σύμφωνα με το μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής Δημήτριο Εμμανουήλ, ότι ο Αρχιμανδρίτης αρνήθηκε να συνεισφέρει στα έξοδα της Μητρόπολης κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην περιοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ενώ δεν παρέστη στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν προς τιμήν του. Στις 9:30 το βράδυ, λίγο πριν την τελετή της Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, θα αποφασιστεί ο τρόπος και ο χρόνος της διαμαρτυρίας προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο.

Γιάννης Βλατής βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ: Παράνομη η απόφαση του Δήμου Ασκίου για την παραχώρηση εγκαταστάσεων στο ΕΣΕΠΑ

Κανένας σύλλογος ή σωματείο δεν έχει το δικαίωμα της εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης ή πιστοποίησης μελών εθελοντικών οργανώσεων, αρμοδιότητες που ανήκουν αποκλειστικά στην ευθύνη του Επιστημονικού και Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στις απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλατής για την λειτουργία Πυροσβεστικής Σχολής στην Εράτυρα από το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ). Παράλληλα ο κ. Βλατής σε ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ακυρώσει ως παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία παραχωρήθηκε δωρεάν το στρατόπεδο “Μπουλογιάννη” και το πεδίο βολής στο εν λόγω σωματείο.

Πηγή:www.ert.gr
Σχόλια : 4, Bookmarks:           
Λέξεις Κλειδιά : κοζάνη, kozani, Φωτογραφίες κοζάνης,ΚΟΖΑΝΙ, αποκριές, αποκριά, αποκρια, καρναβαλι, τει, Τ.Ε.Ι. , Δυτική Μακεδονία,west macedonia, ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, kozanis


Η εκδοτική ομάδα του giapraki.com δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο και τις απόψεις που μπορεί να εκφράζουν τα
μέλη του. Κάθε ένας είναι υπεύθυνος του λόγου του. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την
ομάδα συντάξης του Giapraki.com στο info@giapraki.com

Κανόνες Λειτουργίας του Forum, Πολιτική Απορρήτου
Χρόνος παραγωγής σελίδας: 0.1420 δευτερόλεπτα, 0.0707 απο το χρόνο αυτό για SQL queries. DB queries: 48.